agenda

Jan van Eyck WiR Jente Posthuma in gesprek met Esther Gerritsen

23 september 2021

Op donderdag 23 september gaat Jan van Eyck writer-in-residence Jente Posthuma in gesprek met Esther Gerritsen, in de Jan van Eyck Academie te Maastricht. Met dit gesprek rondt Posthuma haar werkperiode aan de academie af. Het Writer-in-Residenceprogramma van de Jan van Eyck Academie wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Posthuma en Gerritsen zullen spreken over hun laatste romans (respectievelijk Waar ik liever niet aan denk (Pluim, mei 2020) en De terugkeer (De Geus, oktober 2020)), over woede, over hun fascinatie met de dood en Posthuma’s residentie. Het gesprek wordt geleid door Erik Linder, coördinator van het schrijversprogramma van de academie.

Aanmelding

Het gesprek is live bij te wonen in het auditorium van de Jan van Eyck Academie, na aanmelding via register@janvaneyck.com. De toegang is gratis. Ook is het gesprek online te volgen. Meer over de mogelijkheden het gesprek online bij te wonen is te vinden op de website van de Jan van Eyck Academie .

Writer in Residence

De Jan van Eyck Academie biedt een schrijfstudio in de academie en een appartement aan schrijvers, waar zij minimaal twee aansluitende maanden kunnen werken. De schrijver in kwestie werkt mee aan het programma van de Jan van Eyck, en leert hierdoor (internationale) kunstenaars en hun disciplines kennen. Een presentatie aan de andere kunstenaars vormt een vast onderdeel van het verblijf, net als een publiek interview / gesprek.

De residentie maakt deel uit van het Wanderlust-programma van het Nederlands Letterenfonds, dat schrijvers en bemiddelaars in de literatuur de kans geeft om zich internationaal te oriënteren. Via Wanderlust bestaat er voor getalenteerde schrijvers de mogelijkheid een of twee maanden onderzoek te doen in een aantal residenties.

Eerder verbleven onder anderen Niña Weijers, Joost de Vries, Roos van Rijswijk, Bregje Hofstede en Gerda Blees op de Jan Van Eyck Academie. De residentie wordt geheel gefinancierd door het Nederlands Letterenfonds.

Meer informatie