agenda

Read my world

2-4 september 2021

Van 2 tot en met 4 september vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam het Read My World festival plaats, waar geschreven en gesproken woord van over de hele wereld een podium geboden krijgt. Read My World is de ontmoeting tussen schrijvers en vertellers, lezers en luisteraars, uitgevers en vertalers, van dichtbij en ver weg. Het festival wordt ondersteund met een tweejarige subsidie van het Letterenfonds.

Op het programma wordt dit jaar samengesteld door vier Europese schrijfsters: Grace Ly (Frankrijk), Fatma Aydemir (Duitsland), Hengameh Yaghoobifarah (Duitsland) en Dalilla Hermans (Belgiƫ). De curatoren selecteren schrijvers, dichters, spoken word-artiesten, journalisten, toneelschrijvers en singer-songwriters uit hun regio & blikveld, met wie het Nederlandse publiek tijdens het Read My World festival absoluut moet kennismaken.

With Care: dat is het perspectief van Read My World 2021. Care voor jezelf, voor anderen en care voor de wereld. Het afgelopen jaar, een verstilde en beklemmende tijd waarin we veelal thuis zaten opgesloten, legde onherroepelijk bloot dat al dat rennen en gevlieg ongezond voor ons is. De wereld trapte op de rem en die onderbreking, die wereldwijde windstilte, maakte ons bedachtzamer en nadenkend over het alledaagse, met meer zorg en met meer aandacht voor elkaar.

Meer over Read My World