agenda

Nacht van de Poëzie

2 oktober 2021

De 38ste editie van de Nacht van de Poëzie vindt plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Hier presenteren Piet Piryns en Ester Naomi Perquin optredens van actuele dichters, afgewisseld met muzikale acts. Het motto van dit jaar is geleverd door Vrouwkje Tuinman: ’s Nachts slaap ik zelden waar mijn bed staat.

Het programma duurt van 19:30 uur tot diep in de nacht. Er zullen optredens zijn van ruim twintig dichters plus muzikale en theatrale acts. Met onder andere Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman, K. Michel, Lisette Ma Neza en Anne Vegter, Maartje Smits, Maria Barnas, Edward van de Vendel, Rosa Schogt en muziek van o.a. Claudia de Breij met band.

In de rondgang is er als vanouds een feestelijke boekenmarkt en zijn er stands met eten en drinken. Voor de Nacht is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, de anderhalvemetermaatregel wordt gehanteerd en het programma duurt van 19.30 uur tot 22.30 uur.

Over de Nacht van de Poëzie:

De Nacht van de Poëzie is al veertig jaar een begrip. Het grootste poëziefestival van het jaar vond voor het eerst in 1980 plaats, in wat toen nog Muziekcentrum Vredenburg heette. De Nacht trok door de jaren heen bomvolle zalen met legendarische optredens tot diep in de nacht van grote namen als Annie M.G. Schmidt, Lucebert, Hugo Claus, Rutger Kopland en Judith Herzberg, en vele jonge dichters die later legendarisch werden.

Meer informatie