agenda

Laatste optredens van Leeuwardens zomerfestival

Explore the North - The Summer Sessions - September

1 sep-2 oktober 2021

Zomerfestival Explore the North - The Summer Sessions loopt bijna op z’n einde, maar ook in de nazomer heeft het literatuurprogramma nog veel moois te bieden. Frank Westerman, Marjolijn van Heemstra en verschillende dichters, onder wie Raquel Lima, Nuno Piteira, Elmar Kuiper en Jan Kleefstra, brengen een bezoek aan Leeuwarden. Explore the North wordt door het Nederlands Letterenfonds ondersteund met een tweejarige subsidie.

De Kosmische Komedie - Frank Westerman, donderdag 2 september, Westerkerk te Leeuwarden

In het programma De Kosmische Komedie neemt Frank Westerman het publiek mee op een science-non-fictie-ruimtereis. Westerman is als journalist, essayist en schrijver bedreven in het scheppen van creatieve en onverwachte verbindingen. Verwacht een zoektocht schipperend tussen sterrenkunde en ruimtevaart, aarde en heelal.

Klik hier voor meer informatie en kaarten voor het programma

Stadsaustronaut - Marjolijn van Heemstra - vrijdag 10 september, Westerkerk te Leeuwarden

Schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra onderwierp zichzelf voor Stadsastronaut en het boek In lichtjaren heeft niemand haast (De Correspondent, 2021) in enkele maanden tijd aan een opleiding tot astronaut, in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Stadsastronaut is een theatrale lezing van een doe-het-zelf ruimtevaarder op zoek naar het allergrootste in het allerkleinste.

Klik hier voor meer informatie en voor tickets

Godwits - Raquel Lima, Nuno Piteira, Elmar Kuiper, Jan Kleefstra, Joana Guerra, Romke Kleefstra - zaterdag 2 oktober, Westerkerk te Leeuwarden

De Portugese dichters Raquel Lima en Nuno Piteira en de Friese dichters Elmar Kuiper en Jan Kleefstra treden in de voetsporen van de grutto. Gebaseerd op meerdere verblijven in Friesland en Portugal waar ze zich verdiepten in het gedrag van deze vogel, voeren de slam poets en dichters je mee in een rijke live ervaring vol met voordrachten en Portugese liederen, gedragen door muziek van Joana Guerra (celliste) en Romke Kleefstra.

Klik hier voor meer informatie en voor tickets

Meer