agenda

Festival of Performing Arts & Society

Noorderzon Festival 2021

12-22 augustus 2021

Van 12 tot en met 22 augustus 2021 vindt het kunstenfestival Noorderzon plaats. Door de coronamaatregelen is het festival enigszins afgeschaald, maar met de inachtneming van de anderhalvemeterregel kan het alsnog plaatsvinden. Het literatuurprogramma Literaturia, georganiseerd door Buro05, is ondersteund door het Letterenfonds met een incidentele subsidie voor festivals.

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is niet alleen een groots, Gronings zomerfeest, maar ook een internationaal kunstfestival. Een lokaal programma wordt gecombineerd met internationale podiumkunsten, en maatschappelijke duiding. Van muziek en theater tot moderne dans en intieme containervoorstellingen, te zien door de hele stad.

Literaturia, het literatuurprogramma van Noorderzon Festival, is meer dan literatuur alleen. De Poëzieboys en Bert Wabbe treden op met een vrolijke show, waarin poëzie weer dampend, joelend en legendarisch wordt. Onder leiding van Esmé van den Boom gaan dichters Hagar Peeters en Iduna Paalman in gesprek over dichterschap, feminisme en poëzie in een veranderende wereld. Marcel van Roosmalen, Stephanie Hoogenberk, Peter Middendorp en Janneke van der Horst combineren voetbalverhalen met literatuur.

De kaartverkoop voor Noorderzon 2021 begon op 1 juli om 12:00 uur. Kaarten voor het festival zijn alleen online te koop via hun website.

Meer over Noorderzon Festival