agenda

Poëziefestival van NOORDWOORD

Dichters in de Prinsentuin

9-11 juli 2021

Het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin wijkt dit jaar uit naar Haren. Van vrijdagavond 9 juli tot en met zondag 11 juli 2021 biedt de Hortus Botanicus daar podium aan ruim zeventig dichters. Dichters in de Prinsentuin is een initiatief van NOORDWOORD, en wordt georganiseerd met de vierjarige subsidie van het Nederlands Letterenfonds.

Op de 22ste editie van dit intieme poëziefestival zijn niet alleen voordrachten van dichters als Esmé van den Boom, Myron Hamming, Marjoleine de Vos en Dorien de Wit bij te wonen, maar ook zijn er verschillende poëzievoorstellingen te zien, en is er een doorlopend kinderprogramma. De centrale boulevard van de Hortus is omgetoverd tot centrum van de Nederlandstalige poëzie, met boekenkramen en informatiestands.

Overdag is er vanaf 11.00 uur ‘s ochtends een programma met voordrachten, ’s avonds vinden interviews en verdiepende gesprekken plaats. De programma’s op vrijdag- en zaterdagavond staan in het teken van het festivalthema ‘Tijdstrijders en kathedralenbouwers’: verschillende dichters laten zich uit over langetermijndenken, de generaties van de toekomst en nalatenschap. Door de locatiewijziging van de Groningse Prinsentuin naar de Hortus van Haren, is het evenement fysiek bij te wonen met de inachtneming van de anderhalvemeterregel.

Meer informatie