agenda

Internationaal podcastfestival

Oorzaken

1-4 juli 2021

Van 1 tot en met 4 juli vindt op verschillende locaties in Amsterdam het Oorzakenfestival plaats. Thema van dit jaar is Nature Calling; er worden onder meer (inter)nationale podcasts, hoorspelen, documentaires, audioverhalen in het theater en audiowalks over de relatie tussen mens en natuur getoond. Oorzaken is een platform voor verhalende audio en wordt gerund door Stichting Grenzeloos Geluid. Het festival wordt georganiseerd met steun van het Letterenfonds uit de regeling Projectsubsidies literaire en literatuur-educatieve activiteiten.

Op het programma staan onder meer radiodagboeken van Jan Wolkers met Onno Blom, een vlot-apocalyptische audiowalk en het beste van Gothrecht met Pepijn Lanen. Er is ook een programmering speciaal voor kinderen, met onder meer hoorspelen en workshops.

Naast het publieksprogramma zijn er ook drie Industry Tracks, die speciaal gericht zijn op makers. Track 1 is vooral interessant voor makers die verhalende non-fictie podcasts (willen) maken. Van deze Track is ook een online versie. Track 2 is gericht op makers die geïnteresseerd zijn in podcasts die zich op het grensvlak van documentaire, fictie, essayistiek en theater bevinden. Track 3 is interessant voor makers van verhalende podcasts uit het gehele podccastlandschap.

Meer informatie en tickets vindt u op de festival website