agenda

Schrijversprogramma

Open Studios van Jan van Eyck Academie

23 jun-3 juli 2021

Van 23 tot en met 26 juni, en van 1 tot en met 3 juli opent de Jan van Eyck Academie haar deuren voor de Open Studios. Maar liefst 43 kunstenaars tonen waar zij tijdens hun werkperiode aan hebben gewerkt. Onder hen zijn verschillende schrijvers die eerder als writers-in-residence aan de Academie verbleven; dit deden zij met steun vanuit Wanderlust, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Letterenfonds. Ook de huidige writer-in-residence, Jente Posthuma, neemt deel aan het programma.

De Open Studios zijn dit jaar zowel fysiek als digitaal te beleven. Een beperkt aantal gasten zijn in de academie zelf welkom. Het publieke programma, dat bestaat uit talks, filmvertoningen en performances, is ook via de Open Studios 2021-website te zien. Deze site is vormgegeven door de deelnemers, en biedt de kans de kunstenaars virtueel te ontmoeten.

Het programma vindt van donderdag 24 t/m zaterdag 26 juni online plaats via Zoom (wachtwoord: 2021), YouTube, Vimeo en de Jan van Eyck website.

Donderdag 24 juni 19.00 – 19.50 uur
Met Jente Posthuma, Ignace Cami en Persis Bekkering

Vrijdag 25 juni 19.00 – 19.50 uur
Met Gamal Fouad, Hamja Ahsan, Gerda Blees en Erika Roux

Zaterdag 26 juni 19.00 – 19.50 uur
Met Asha Karami, Frederik Willem Daem, Inge Schilperoord en Shana Hoehn

Meer informatie is hier te vinden.

Posthuma (1974) verblijft in mei en juni aan de Academie in Maastricht. Met de residentie wordt haar de mogelijkheid geboren om haar artistieke praktijk te verbreden, in samenwerking met andere aanwezige kunstenaars.

Meer informatie