agenda

Machteld Siegmann op het European Festival of the First Novel

3-6 juni 2021

Op 4 juni zal auteur Machteld Siegmann aanwezig zijn op het European Festival of the First Novel, dat van 3 tot en met 6 juni plaatsvindt in Kiel. Met haar redacteur Liesbeth de Vries (Ambo|Anthos) zal zij in gesprek gaan over haar debuutroman De kaalvreter (2019), en ook zal Siegmann uit dit boek voordragen.

Siegmann maakt deel uit van een groep van veertien Europese debutanten, die op de negentiende editie van dit festival met hun respectievelijke redacteuren, en met elkaar, zullen praten over hun eerste boeken. Ook is er ruimte voor andere gespreksonderwerpen, zoals de effecten van de coronacrisis op de literaire sector, en het schrijverschap voor, tijdens en na de pandemie.

Het festival hoopt door middel van deze dialogen een bijdrage te kunnen leveren aan de uitwisseling van literaire werken tussen verschillende Europese landen. Naast Siegmann nemen de volgende debutanten deel aan het European Festival of the First Novel: Sofie Malmborg Hansen (Denemarken), Lena Müller (Duitsland), Milja Sarkola (Finland) Hugo Lindenberg (Frankrijk), Filippo Tapparelli (Italië), Andris Kalnozols (Letland), Ida Fjeldbraaten (Noorwegen), Stephan Roiss (Oostenrijk), Christoph Sneeberger (Zwitserland), Eva Mahkovic (Slovenië), Adan Kovacsics (Spanje), Klára Vlasáková (Tsjechië), Vira Kuryko (Oekraïne).

Het gesprek tussen Siegman en haar redacteur vindt plaats tussen 9.30 en 13.30 uur, en is gratis te volgen via de link. Haar bijdrage aan het Lesefest is tussen 18.00 en 20.30 via dezelfde link te zien. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Machteld Siegmann

Machteld Siegmann (1972) is neerlandica en redacteur. De kaalvreter (Ambo|Anthos) is haar debuutroman. Het boek vertelt het verhaal van een gezin dat ontwricht raakt wanneer een trauma uit het verleden wordt opgerakeld. Met haar debuut werd Siegmann genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2020 en de Hebban Literatuurpijs, en won ze de jury- en publieksprijs van De Bronzen Uil, en de CLO-Byblosprijs. Daarnaast werd haar, op basis van dit debuut, een startersbeurs van het Letterenfonds toegekend voor het schrijven van een tweede roman.