agenda

Panelgesprek: Translation & Representation

4 juni 2021

Op 4 juni om 19:30 organiseren de master Literature Today en de onderzoeksgroep Moderne en hedendaagse literatuur van de Universiteit Utrecht een webinar genaamd ‘Translation & Representation’. De gastsprekers zijn Ebissé Rouw (Uitgeverij Pluim, Dipsaus Podcast), Raoul Markaban (Nederlands Letterenfonds) en Haidee Kotze (hoogleraar Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht).

Het startpunt van het panelgesprek is het recente debat rond de keuze van uitgeverij Meulenhoff voor Marieke Lucas Rijneveld als vertaler van de poëzie van Amanda Gorman. Vervolgens wordt er ingegaan op bredere kwesties met betrekking tot vertaling en vertegenwoordiging.

Het evenement bestaat uit een gemodereerde discussie aan de hand van van een Q&A, waarin het vertaalveld nader wordt onderzocht en wordt verkend wat subsidiërende instanties, uitgevers, vertalers, schrijvers en lezers (zowel recensenten als consumenten) kunnen doen om het veld wezenlijk inclusiever te maken.

Het evenement begint om 19:30 uur en vindt plaats op Microsoft Teams. De voertaal is Engels. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk een dag van tevoren door te mailen naar Kelly van der Meulen: k.vandermeulen@uu.nl.

Links