agenda

Annie M.G. Schmidtlezing door Koos Meinderts

19 mei 2021

Op woensdagavond 19 mei om 20.00 houdt Koos Meinderts de Annie M.G. Schmidtlezing 2021. Vanuit het Kinderboekenmuseum zal hij in een online lezing zijn visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van zijn lezing luidt: ‘Het land waar grote mensen wonen’.

Koos Meinderts debuteerde in 1983 met Mooi meegenomen en inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan. Hij schrijft voor alle leeftijden, van prentenboeken tot romans voor volwassenen, van gedichten tot theater- en liedteksten. Met zijn poëtisch en humoristisch werk ontroert hij en zet hij menig lezer aan tot denken. Meinderts’ werk werd vele malen bekroond, zo kreeg hij de Boekenleeuw voor De zee zien en de Gouden Griffel voor Naar het noorden. Het lied ‘Terug bij af’ dat hij met Harrie Jekkers schreef, kreeg in 1991 de Annie M.G. Schmidt-prijs en in 2012 ontving hij de Willem Wilminkprijs voor het lied ‘Maite Maria’. In 2019 ging de film De Club van Lelijke Kinderen in première, gebaseerd op zijn gelijknamige kinderboek.

De online lezing begint om 20 uur. Een ticket kost €5, €10 of €15, wie een kaartje koopt kiest zelf hoeveel hij/zij wil betalen.

De lezing wordt georganiseerd door het Kinderboekenmuseum in samenwerking met IBBY-Nederland, en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds.

Links