agenda

Pantheon Boekholt i.s.m Schwob

Online lezing over Tove Ditlevsen

15 april 2021

Op donderdag 15 april om 20:00 vertelt Basje Boer online over Tove Ditlevsen (1917-1976) en haar ontwikkeling als (vrouwelijk) kunstenaar. Wie was deze vrouw, wat dreef haar en hoe zien wat dat terug in haar memoires? Hoe wordt ze van een slim en gevoelig meisje dat opgroeide in armoede de schrijver die ze werd? De lezing wordt online georganiseerd door Pantheon, onderdeel van Boekholt Boekhandels, in samenwerking met Schwob.

Tove Ditlevsen (1917-1976) is een van de belangrijkste stemmen van de Deense literatuur. Ze publiceerde onder meer romans, korte verhalen, essays, po√ęzie en kinderboeken. De autobiografische Kopenhagen-trilogie wordt gezien als haar meesterwerk. De Nederlandse vertaling van de drie delen, Kindertijd, Jeugd en Afhankelijkheid, is verzorgd door Lammie Post-Oostenbrink voor uitgeverij Das Mag, met steun vanuit de Schwob-regeling.

Basje Boer gaat in op Tove Ditlevsens ontwikkeling als schrijver en hoe we haar werk kunnen plaatsen. Ook Isabel Harlaar van Uitgeverij Das Mag, die Ditlevsen herontdekte, komt iets vertellen.

Aanmelden via info@pantheonboekhandel.nl o.v.v. ‘online lezing Tove Ditlevsen’. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de lezing.

Meer informatie