agenda

Wanderlust-programma

Inge Schilperoord op Jan van Eyck Academie

1 mrt-30 mei 2021

Inge Schilperoord verblijft van maart tot en met mei als writer in residence aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht in het kader van Wanderlust, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Nederlands Letterenfonds. Ze werkt er aan haar tweede roman, die in de zomer van 2021 gepubliceerd zal worden.

Inge Schilperoord is schrijver en forensisch psycholoog. Haar debuutroman Muidhond (Podium) verscheen in 2015 en was direct een doorslaand succes. Ze won er de Bronzen Uil voor beste debuutroman van het jaar mee. Ook stond het boek op de shortlist van de ANV debutantenprijs, de Anton Wachterprijs, de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Prix femina en de Dublin Literary Award. Het boek is vertaald in het Engels, Frans, Italiaans, Catalaans, Spaans, Turks en Noord. Muidhond werd verfilmd door Patrice Toye en uitgebracht op het Filmfestival Gent in 2019, waar het de publieksprijs won. De film was op filmfestivals over de hele wereld te zien en won ook in Zuid-Korea de publieksprijs.

Schilperoord schrijft artikelen, essays, verhalen, interviews en literaire recensies voor onder meer Crossing Border Magazine, NRC Handelsblad, Trouw, De Volkskrant, De Standaard, Hollands Maandblad, en Psychologie Magazine. Naast haar schrijfwerk is Schilperoord ook onafhankelijk deskundige op het gebied van psychische aandoeningen en (verminderde) strafrechtelijke aansprakelijkheid.

Inge SchilperoordInge Schilperoord Foto: Keke Keukelaar

Meer informatie