agenda

BorderKitchen online: C Pam Zhang

2 maart 2021

Op 2 maart is de Amerikaanse schrijfster C Pam Zhang te gast in de online editie van Border Kitchen. Zij wordt geïnterviewd over haar debuutroman Al wat goud op de bergen is (How Much of These Hills is Gold). Het interview is in het Engels, en is om 20:00 live te volgen via Zoom en YouTube. Na afloop van het interview is het mogelijk om vragen aan de schrijfster te stellen.

C Pam Zhang is een Amerikaanse auteur. Al wat goud op de bergen is is haar debuutroman, die lovend werd ontvangen en genomineerd werd voor de Booker Prize 2020. Eind februari komt de Nederlandse vertaling uit. C Pam Zhang werd geboren in Peking en groeide op in de Verenigde Staten. Voor Al wat goud op de bergen is putte ze uit de ervaringen in haar jeugd, waarin ze vaak verhuisde en op tweeëntwintigjarige leeftijd haar vader verloor.

Al wat goud op de bergen is vertelt het verhaal van de Chinees-Amerikaanse Lucy en Sam, die zonder ouders op de vlucht zijn door het Wilde Westen tijdens de Amerikaanse goudkoorts. In hun koffer dragen ze het lichaam van hun vader mee, op zoek naar een plek om hem te begraven. Het boek werd in het Nederlands vertaald door Anne Jongeling (Bruna Uitgevers).

Meer informatie