agenda

BorderKitchen online: DBC Pierre

3 februari 2021

Op 3 februari is de schrijver DBC Pierre te gast in de online editie van Border Kitchen. Sander Pleij interviewt hem over zijn nieuwste boek Ondertussen in Dopamine City (Dopamine City) en zijn eerdere werken Ludmila’s Broken English, Lights Out in Wonderland en Breakfast with the Borgias. Het interview is in het Engels en is gratis live te volgen via Zoom en YouTube vanaf 20.00.

DBC Pierre werd in 1961 in Australië geboren als Peter Warren Finlay. ‘DBC’ staat voor ‘Dirty But Clean’, een verwijzing naar zijn drugsverleden. Hij groeide op in Mexico en woont momenteel in Ierland. In 2003 won PBC Pierre de Man Booker Prize voor zijn debuutroman Vernon God Little. Zijn romans worden in 43 landen uitgegeven.

Ondertussen in Dopamine City is een satirische dystopie over een weduwnaar die rioolwerker is, en die worstelt om twee kinderen groot te brengen in een tijdperk van digitale innovatie. Het boek geeft een letterlijk gesplitste werkelijkheid weer: op de pagina’s wordt parallel aan de gebeurtenissen in het leven van hoofdpersoon Lonnie, een online activiteitenstroom weergegeven. Het was voor de auteur ‘de enige manier om de ervaring van diffuse aandacht en afleiding vast te leggen’ (bron:The Guardian).

Dopamine City werd in het Nederlands vertaald door René Kurpershoek als Ondertussen in Dopamine City (Podium).

Meer informatie