nieuws

Online

Debutantenspreekuur

29 januari 2021

Heb je als schrijver één literaire titel op je naam staan? Kijk dan eens of je voldoet aan de voorwaarden voor het aanvragen van een beurs voor het schrijven van je tweede boek. Debutanten die een aanvraag willen indienen, kunnen hun vragen voorleggen tijdens het online spreekuur. Er zijn twee middagen waarvoor je je kunt inschrijven: dinsdag 23 februari of donderdag 25 februari, beide van 13.30 en 17.00 uur. Aanmelden kan tot en met vrijdag 19 februari.

Ben je schrijver? Heb je één literaire titel op je naam staan? Is dit debuut gepubliceerd tussen 1 januari 2019 en 15 maart 2021? En sloot je voor dit debuut een modelcontact af met een reguliere uitgeverij? Dan is de kans groot dat je voldoet aan de voorwaarden om een beurs aan te vragen voor het schrijven van je tweede literaire boek. De deadline voor het indienen van een aanvraag is dit jaar op maandag 15 maart. Meer informatie over de regeling Projectsubsidies voor publicaties vind je elders op deze website.

Heb je na lezing van de regeling en het aanvraagformulier nog vragen, bijvoorbeeld over het werkplan of andere onderdelen van de aanvraag? Schrijf je dan in voor een online gesprek op dinsdagmiddag 23 februari of donderdagmiddag 25 februari. Je kunt je tot en met vrijdag 19 februari aanmelden door een mailtje te sturen naar Raoul Markaban. Geef in de mail aan welk moment je voorkeur heeft. Na ontvangst van de aanmeldingen wordt een rooster gemaakt, je ontvangt op maandag 22 februari een mailtje met een uitnodiging voor het gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden via Teams en kunnen maximaal twintig minuten duren.

Aanvragers kunnen uiteraard ook altijd mailen met vragen over het aanvraagformulier of de -procedure.

Het Letterenfonds verstrekt ieder jaar aan acht recent gedebuteerde schrijvers een beurs voor het schrijven van een tweede literair werk. Hier vind je de toekenningen van de afgelopen vijf jaar: 2020, 2019, 2018, 2017 en 2016.

Raoul Markaban

Contact

Raoul Markaban

Beleidsmedewerker

r.markaban@letterenfonds.nl