agenda

Boekwinkel ‘t Pakhuys, Edam

Schwob-leesclub: De kliniek

22 februari 2021

Boekwinkel ‘t Pakhuys in Edam organiseert in samenwerking met Schwob een leesclub over De kliniek van Ahmed Bouanani, en vertaald door Hester Tollenaar voor uitgeverij Jurgen Maas. Deze roman is één van de titels uit de nieuwe winter-actie van Schwob. De leesclub wordt gemodereerd door schrijver Alexander Reeuwijk.

De kliniek (L’ hopital, 1990) gaat over een naamloze verteller die ondergedompeld raakt in de kliniek: een vreemde microkosmos die wordt bevolkt door andere dromers en invaliden, en die met het verstrijken van de tijd – of met het schijnbare verstrijken – steeds meer begint te voelen als een gevangenis of nachtmerrie. De kliniek is een duikvlucht in zeer levendige, onwerkelijke werelden, en een uiterst bijzondere moderne klassieker.

Ahmed Bouanani (1938-2011) was een Marokkaanse filmmaker en schrijver. Hij werd geboren in 1938 in Casablanca. Na een studie aan het Institut des hautes études cinématographiques (IDHEC) in Parijs keerde hij terug naar Marokko waar hij verschillende meesterwerken maakte, waaronder de speelfilm Le Mirage (1979), dat als mijlpaal in de Marokkaanse cinema geldt. Hij schreef ook poëzie en stripverhalen.

De leesclub vindt plaats in De Doopsgezinde Vermaning (Jan Nieuwenhuizenplein 6, Edam) en start om 19.30 uur. Entree bedraagt €10,00 en is inclusief drankjes en Marokkaanse hapjes. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@pakhuysboeken.nl.

Meer informatie