nieuws

Open oproep

Cross-overLab 2021

27 november 2020

Ben je schrijver, dichter, tekenaar, scenarist of woordkunstenaar, kortom: een maker? En heb je serieuze plannen om een ander genre in te duiken? Nederlandse en Vlaamse professionals uit de wereld van fictie, documentaire, animatie, theater en games, die de ambitie hebben zich in een andere discipline te ontwikkelen, kunnen zich voor 4 januari 2021 inschrijven voor het Cross-overLab 2021. Dit is een creatief traject van zes maanden dat je met behulp van coachings, workshops en masterclasses helpt overschakelen naar een medium waarin je nog niet professioneel hebt gewerkt.

Voor wie?

Vlaamse en Nederlandse makers uit de disciplines fictie, documentaire, animatie, theater, games, literatuur, poëzie, die zich in een andere discipline willen ontwikkelen. Voorkennis over het nieuwe medium is niet vereist. Op basis van de aanmeldingen worden zes deelnemers geselecteerd.
Het programma staat zowel open voor individuele makers als voor duo’s en teams.

Wat?

Een creatief traject van zes maanden. De zes gekozen deelnemers krijgen coachingsessies, workshops en masterclasses. Zo krijgen ze hulp om over te schakelen naar een discipline waarin zij nog geen (professionele) ervaring hebben. Het meest veelbelovende project krijgt aan het eind van het traject een geldprijs van € 5.000 om het plan verder te ontwikkelen.

Wanneer?

Tussen 18 april en 7 november 2021 worden twee workshops, drie coachingsessies en vijf masterclasses georganiseerd. Deze vinden deels in Nederland en deels in België plaats. Indien coronamaatregelen dit noodzakelijk maken, zal het traject online doorgaan.

Aanmeldingen dienen voor maandag 4 januari 2021 te zijn ingestuurd via het digitale formulier.

Partners

Cross-overLab is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds, deAuteurs en het Nederlands Filmfonds in samenwerking met Literatuur Vlaanderen, Nederlands Letterenfonds, deBuren, Lira Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Creative Europe.

Meer informatie