agenda

Jan van Eyck Academie, Maastricht

Schrijversgesprek: Gamal Fouad en Mischa Andriessen

26 november 2020

Op donderdag 26 november gaan writer-in-residence Gamal Fouad en dichter Mischa Andriessen op de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Erik Lindner modereert het gesprek, dat de afsluiting vormt van Fouads residentieperiode op de academie in het kader van Wanderlust-programma van het Letterenfonds. Het gesprek start om 20:00 en is online gratis te volgen via Zoom en YouTube.

De schrijvers gaan met elkaar in gesprek over hun schrijfproces en de raakvlakken tussen hun werk, en over de rol van beeldende kunst en muziek in hun werk en leven.

Gamal Fouad (Alexandrië, 1976) is schrijver en beeldend kunstenaar. In 2016 debuteerde hij met de roman Oneindig eiland. Zijn tweede boek, de verhalenbundel De voorhuidenverzamelaar werd genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019. Zijn werk verschijnt bij Querido / Singel uitgevers. Tijdens zijn verblijf aan de Jan van Eyck Academie deed Gamal Fouad onderzoek naar gentrificatie en werkte hij aan zijn tweede roman. Daarnaast onderzocht hij hoe zijn beeldend werk en schrijverschap elkaar kunnen versterken.

Mischa Andriessen debuteerde in 2008 met Uitzien met D, waarvoor hij de C. Buddingh’-prijs ontving. Sindsdien werd zijn dichtwerk meermaals onderscheiden, onder meer met de J.C. Bloem-poëzieprijs en het Charlotte Köhler Stipendium.

Foto Mischa Andriessen: Keke Keukelaar.

De Jan van Eyck Academie is een multidisciplinair instituut in Maastricht dat experiment, onderzoek, studie, productie en uitwisseling stimuleert. De residentie maakt deel uit van Wanderlust, het programma van het Nederlands Letterenfonds dat schrijvers en bemiddelaars ruimte biedt voor talentontwikkeling in een internationale context.

Links