agenda

Boek en Meester: Raoul de Jong

30 november 2020

Op maandag 30 november verwelkomt Boek & Meester schrijver Raoul de Jong. Vanuit Arminius in Rotterdam interviewt Ernest van der Kwast hem over zijn schrijverschap, Suriname, wonderen en zijn nieuwe boek Jaguarman. Een zoektocht naar de verborgen krachten van Suriname (De Bezige Bij). Het programma start om 20:00 en is zowel vanuit de zaal als online te volgen.

Raoul de Jong schrijft voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad en publiceerde vijf boeken. Voor zijn debuut ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. De grootsheid van het al (De Bezige Bij, 2013) werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en kreeg een eervolle vermelding van de Bob den Uyl Prijs.

Half november verscheen Jaguarman, “een autobiografische zoektocht naar een vader, een voorvader en een vermeende vloek, maar eigenlijk meer nog naar de schoonheid en poëzie van Suriname” (de Volkskrant). Raoul de Jong ontmoet zijn Surinaamse vader voor het eerst als hij 28 is. Zijn vader vertelt hem dat één van hun voorouders medicijnman was en zichzelf kon transformeren in een jaguar. In Suriname gaat de Jong op zoek naar de wortels van die krachten en praat met archeologen, dansleraren en wintipriesters en maakt hij kennis met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden.

Foto: Stephan Vanfleteren

Zaaltickets (€7,50) zijn beperkt beschikbaar. Als alternatief worden Zoom-tickets (€5) aangeboden.

Boek & Meester is binnen de regeling Incidentele literaire manifestaties en activiteiten ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Links