agenda

Boekwinkel ‘t Pakhuys, Edam

Schwob-leesclub: De straat

16 november 2020

Boekwinkel ‘t Pakhuys in Edam organiseert in samenwerking met Schwob op maandag 16 november een leesclub over de De Straat van Ann Petry. Deze roman was opgenomen in de zomeractie van Schwob. De leesclub wordt gemodereerd door schrijver Alexander Reeuwijk.

De straat (Atlas Contact) van Ann Petry verscheen in 1946. Het boek was niet alleen Petry’s debuut, maar ook de eerste roman van een Afro-Amerikaanse vrouw waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. De straat vertelt het verhaal van Lutie Johnson, een alleenstaande zwarte vrouw die haar zoon Bub een betere kans in het leven wil bieden. Het boek werd vertaald door Lisette Graswinckel, die eerder vergeten klassiekers vertaalde van onder meer Jean Rhys, Leonora Carrington, Joseph Conrad en Edith Wharton, en hedendaagse romans van Lisa Halliday, Katharine Dion en Naoise Dolan.

Aanmelden

De leesclub vindt plaats in de Doopsgezinde Vermaning Jan Nieuwenhuizenplein 6 in Edam om 19.30. De entree bedraagt €10,00. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@pakhuysboeken.nl.

Links