agenda

Wanderlust

Asha Karami op Jan van Eyck Academie

31 oktober 2020 - 31 januari 2021

Asha Karami verblijft van eind oktober 2020 tot en met januari 2021 als writer in residence aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht in het kader van Wanderlust, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Nederlands Letterenfonds. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van andere kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers.

Tijdens haar verblijf aan de academie wil ze diepgaande gesprekken voeren met andere residenten, een samenwerking aangaan met een geluidskunstenaar, schrijfworkshops geven en zelf schrijven aan haar tweede bundel. Daarnaast wil ze enkele avondprogramma’s bij Perdu organiseren met mederesidenten en nadenken over online publicaties.

Asha Karami

Asha Karami eindigde in 2018 als tweede bij het NK Poetry Slam en debuteerde in 2019 met de dichtbundel Godface. Dat debuut werd genomineerd voor de Grote Poëzieprijs, de E. du Perronprijs en de Herman de Coninckprijs. Op basis van Godface kreeg ze in juli een beurs van het Letterenfonds voor het schrijven van een tweede dichtbundel. Naast haar schrijfcarriere werkt Karami ook als jeugdarts, yogadocent en ringarts bij vechtsportgala’s.

Meer informatie