agenda

National Centre for Writing Norwich

Virtuele residentie: Thomas Heerma van Voss

1 okt-7 november 2020

Thomas Heerma van Voss is een maand lang als virtuele writer in residence verbonden aan het National Centre for Writing in Norwich. In deze periode zal hij werken aan een verhaal dat zich deels afspeelt in Norwich en een aantal literaire evenementen verzorgen. De residentie is onderdeel van de New Dutch Writing-campagne van het Letterenfonds, en volgt op de presentatie van de eerste Engelse vertaling van werk van Heerma van Voss.

Tijdens zijn residentie zal Thomas Heerma van Voss een workshop leiden met de jongerengroep Lit from the Inside, met wie hij de literaire kunstscène in Norwich zal verkennen en zijn beste schrijftips zal delen. Ook zal hij een podcast opnemen voor de serie NCW Writing Life, en een wandeling uitzetten voor Walking Norwich om de UNESCO City of Literature te verkennen. Daarnaast zal hij in samenwerking met the Book Hive een shortlist samenstellen van drie uit het Nederlands vertaalde literaire werken die hij aan Engelstalige lezers aanbeveelt.

Thomas van Heerma Voss woonde rond zijn achttiende een jaar lang in het VK. Norwich is voor hem ook verbonden met het werk van W.G. Sebald, een van de auteurs die hem inspireren, in het bijzonder bij het schrijven van non-fictie. Hij kijkt ernaar uit om, tijdens zijn virtuele verblijf in Norwich,

‘[..] te praten over waar ik het meest van houd: verhalen, fictie, literatuur. Ik ben er zeker van dat dit digitale verblijf me op allerlei manieren zal inspireren.’

Uitgeverij Strangers Press introduceerde met de chapbooks-reeks Verzet onlangs acht nieuwe Nederlandse stemmen in het Engelse taalgebied, vertaald door een nieuwe generatie literair vertalers. In de reeks zijn twee verhalen van Heerma van Voss gepubliceerd in vertaling van Moshe Gilula onder de titel Thank You For Being With Us. De reeks werd op 22 september gelanceerd in Norwich:

Meer informatie