agenda

Storytelling festival

28 okt-1 november 2020

Van woensdag 28 oktober tot en met zondag 1 november vindt in Podium Mozaïek in Amsterdam het Storytelling festival plaats. Het thema van het festival, dat dit jaar voor de dertiende keer plaatsvindt, is ‘Rebirth’. Het festival vindt plaats in Podium Mozaïek voor een publiek van 30 mensen. Online deelname is ook mogelijk: de opening en afsluiting worden gestreamd, en er is iedere dag een live Talk.

Het programma van het Storytellingfestival begint op 28 oktober om 20:30 met een voorstelling (live en online) van korte verhalen en sketches door de creatief directeuren van het festival, met muzikale begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Op donderdag 29 oktober treedt Emmanuel Ohene Boafo van het Nationale Theater op met de voorstelling Sea Wall, een beklemmende monoloog van Simon Stephens. Margo van de Linde brengt de voorstelling Andy, geschreven door de Zuid-Afrikaanse schrijver Chase Rhys, ten tonele met percussie-begeleiding door Henning Luther. Verder treden op: Sinéad O’Brien, Soumaya Ahouaoui (Het Nationale Theater), Ayşegül Karaca, Rosa da Silva , en Selin Akkulak en Siavash Cyrroes. Op vrijdag en zondag staan workshops verhalen vertellen en spoken word op het programma.

Verder wordt dagelijks om 17.30 een ‘talk’ georganiseerd. Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder: apocalypsverhalen in verschillende religies, zwarte bladzijdes in onze geschiedenis, momenten van wedergeboorte in (persoonlijke) verhalen, en artistieke gevolgen van technologische vooruitgang in tijden van corona.

Voor elk programma-onderdeel zijn losse kaarten te koop. Meer informatie op www.storytellingfestival.nl.

Het festival is door het Letterenfonds ondersteund vanuit de regeling Incidentele manifestaties en activiteiten.