agenda

David Grossman bij Boek & Meester

17 oktober 2020

Op zaterdag 17 oktober ontvangt Boek & Meester de Israëlische schrijver David Grossman. Hij gaat met Ernest van der Kwast in gesprek over zijn nieuwe roman Het leven speelt met mij. Het gesprek is in het Engels en vindt plaats via een live-verbinding. Het programma is zowel vanuit de zaal als online te volgen.

David Grossman (1954) brak internationaal door met zijn roman Zie: liefde (1990). Zijn werk omvat behalve essays, kinderboeken en een toneelstuk voornamelijk romans. Hij won diverse literaire prijzen, waaronder de Prix Médicis Étranger en de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel. Zijn roman Komt een paard de kroeg binnen (2015) won de prestigieuze International Booker Prize. Het leven speelt met mij verscheen dit najaar in vertaling van Ruben Verhasselt bij uitgeverij Cossee.

Het leven speelt met mij vertelt het levensverhaal van Vera, die na de oorlog voor een levensbepalende keuze kwam te staan. Grossman beschrijft de verstrekkende gevolgen van die onmogelijke keuze; hoe ze de kern van een gezin raken en nog generaties lang doorwerken.

Zaaltickets (€10,50) zijn beperkt beschikbaar. Als alternatief worden Zoom-tickets (€6,50) aangeboden.

Boek & Meester is binnen de regeling Incidentele literaire manifestaties en activiteiten ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Links

Boek & Meester
Kaartjes