nieuws

kijk nu online

Letteren Live #7

20 juli 2020

In deze aflevering van Letteren Live praat Roos van Rijswijk met Bodil de la Parra over haar familiegeschiedenis Het verbrande huis. Ronald Ockhuysen interviewt Martijn Simons over zijn nieuwste boek, De Hollandse droom. Jens Meijen, die de C. Buddingh’-prijs 2020 won, leest voor uit eigen werk.

In de zevende aflevering van Letteren Live gaat Roos van Rijswijk in gesprek met Bodil de la Parra. Toen het in Paramaribo gelegen ouderlijk huis van haar vader in 2012 afbrandde, maakte ze er eerst een theatervoorstelling over. Nu, acht jaar later, verschijnt van De la Parra’s hand Het verbrande huis, een boek over de geruïneerde woning, en over haar familiegeschiedenis.

In het tweede gedeelte van deze aflevering zit Ronald Ockhuysen tegenover Martijn Simons, schrijver van het dit jaar verschenen De Hollandse droom. De hoofdpersoon van deze roman, Rudolf Keller, is een rechter en overtuigd sociaaldemocraat die aast op een ministerpost. Maar problemen in zijn familie brengen die ambitie in gevaar. In dit portret van een tijdsgeest vinden maatschappelijke vraagstukken, zoals de onvrede met de multiculturele samenleving, hun doorwerking in de privélevens van de personages.

Tot slot draagt dichter en kersvers winnaar van de C. Buddingh’-poëzieprijs Jens Meijen voor uit zijn bundel Xenomorf. De jury zei over de nog jonge poëet: “De blik van Meijen is in tegenstelling tot die van veel andere inzenders van de C. Buddingh’-prijs niet naar binnen gericht, maar naar buiten gekeerd.”

Letteren Live is een literaire talkshow van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds, die wordt gepresenteerd door Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen.

Het programma mag vrijelijk gedeeld worden door boekhandels, uitgevers en anderen die graag literatuur onder de aandacht brengen. Wilt u deze video delen op uw website? Kopieer eenvoudigweg de insluitcode (ga op video staan en klik 1x op de rechtermuisknop) en plak deze in het nieuwsbericht in uw CMS. En natuurlijk kunt u de video ook delen via uw social media kanalen.