agenda

Schwob klassieker

Leesclub: Kindertijd

11 juli 2020

Op zaterdag 11 juli om 17:00 organiseert Dag Mag in samenwerking met Schwob een leesclub over Kindertijd van Tove Ditlevsen. De leesclub, onder leiding van Nina Polak, vindt plaats in café Droog (Amsterdam).

‘Het laatste voorjaar van mijn kindertijd is koud en winderig. Het smaakt naar stof en ruikt naar pijnlijke breuken en verandering.’ (Uit: Kindertijd)

Kindertijd is één van de zes titels van de Schwob zomeractie 2020. Tove Ditlevsen (1917–1976) — ‘De beste Deense schrijver van wie je nog nooit hebt gehoord’ — is een van de grote literaire sterren van Denemarken, maar in het buitenland nagenoeg onbekend. De Kopenhagen-trilogie is haar meest kenmerkende werk. Kindertijd is het eerste deel van de trilogie en is, met een beurs van het Letterenfonds, voor het eerst in het Nederlands vertaald door Lammie Post-Oostenbrink.

Nina Polak (1986) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en aan de New School University in New York. Ze is redacteur bij De Correspondent en auteur van twee romans (Gebrek is een groot woord, We zullen niet te pletter staan).

Tickets voor de leesclub kosten € 5 en zijn te bestellen via Das Mag. Schwob is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en selecteert elk jaar in samenwerking met de deelnemende boekhandels en uitgeverijen een twintigtal herontdekkingen, recent vertaalde klassiekers uit de wereldliteratuur.

Meer informatie

Kindertijd
Schwob.nl
Facebook-event leesclub Kindertijd
Projectsubsidies literaire vertalingen