agenda

Uitverkocht

Online leesclub: Kindertijd

21 juni 2020

De bibliotheek in Leuven organiseert in samenwerking met Das Mag en Schwob een leesclub over Kindertijd van Tove Ditlevsen, in vertaling van Lammie Post-Oostenbrink. Het boek is onderdeel van de Schwob zomeractie 2020. De leesclub vindt plaats in de digitale versie van Boek Lokaal, het jaarlijkse literatuurfeest in Leuven, en wordt gemodereerd door schrijver Niña Weijers.

In Kindertijd beschrijft Ditlevsen haar vroegste kinderjaren in een volkswijk in Kopenhagen. Ze voelt zich er vaak eenzaam, haar enige vriendin is de onbevreesde roodharige Ruth, met wie ze chocola uit winkels steelt. Ze ontsnapt in de boeken die ze van haar vader heeft gekregen en in de mysterieuze woorden die van tijd tot tijd in haar opwellen.

Kindertijd is het eerste deel van de Kopenhagen-trilogie, het bekendste werk van de herontdekte Deense schrijver Tove Ditlevsen (1917–1976). In haar tijd was ze een buitenbeentje in literaire kringen; ze was een huisvrouw uit de arbeidersklasse met vier gestrande huwelijken en een sluimerende drugsverslaving, waar ze ook nog eens openhartig over schreef. Recentelijk werd haar werk herontdekt, mede door the Spectator die haar prees als ‘the greatest Danish writer you’ve never heard of’ .

Let op! Het maximum aantal aanmeldingen voor deze online leesclub is reeds bereikt.

Meer informatie