agenda

BorderKitchen online: Nir Baram

10 juni 2020

Op woensdag 10 juni is de Israëlische schrijver Nir Baram te gast in de online editie van BorderKitchen. Jasper Henderson interviewt hem over zijn nieuwste roman, Aan het einde van de nacht (At Night’s End). Het interview is in het Engels, en is vanaf 20:00 live te volgen via Zoom en YouTube. Na afloop van het interview is het mogelijk om vragen aan Baram te stellen.

Nir Baram is één van de bekendste hedendaagse schrijvers van Israël. Hij schrijft zowel romans als non-fictiewerken, waaronder de internationale bestsellers Goede mensen (de Bezige Bij, 2013) en Een land zonder grenzen (de Bezige Bij, 2016). In zijn werk reflecteert Nir Baram op het leven in een verdeelde samenleving, de rol van politiek in het dagelijks leven, en over wederzijds (on)begrip.

In Aan het einde van de nacht, dat deels tot stand kwam in de Amsterdamse schrijversresidentie van het Letterenfonds, volgen we de schrijver Jonatan, die ontwaakt in een hotelkamer en niet meer weet van de afgelopen dagen, behalve dat de avond ervoor heeft verklaard dat zijn vriend Joël dood is. In flashbacks en -forwards lezen we over de jeugdjaren van Jonatan en zijn vriendschap met Joël, maar ook over de spanningen in het gezin waarin Jonatan opgroeit. Aan het einde van de nacht is een verhaal over wat het betekent om op te groeien in een cultuur die constant onder hoogspanning staat. Het boek werd zeer positief gerecenseerd in de NRC.

Crossing Border is door het Nederlands Letterenfonds ondersteund vanuit de meerjarige regeling voor literaire festivals.

Meer informatie