agenda

C. Buddingh’ Online LeesClub

Online leesclub: Xenomorf

11 juni 2020

In aanloop naar de uitreiking van de C. Buddingh’-prijs organiseert Poetry International de C. Buddingh’ Online LeesClub. Onder leiding van dichter en schrijfdocent Peter Swanborn worden daar de genomineerde poëziedebuten besproken. Op 11 juni: Xenomorf van Jens Meijen.

Let op! De eerste serie leesclubs is volgeboekt. Bij voldoende animo wordt een tweede groep (max. 10 deelnemers) op andere data gestart. De kosten bedragen 75 euro voor de serie. Interesse? Mail naar reserveren@poetry.nl.

De manier waarop Jens Meijen zijn debuut Xenomorf construeert, is origineel en zeer doordacht. Aan de hand van beelden creëert hij een apocalyptische sfeer. Het klimaat staat centraal in de bundel; een actueel thema, waar Meijen een heel persoonlijke lading aan geeft. Hij schrijft gedichten die atypisch zijn voor de poëzie en haast doen denken aan theaterteksten.

Aldus de jury van de C. Buddingh’-prijs, die dit jaar bestaat uit Ernestine Comvalius, Lies Van Gasse en Dieuwertje Mertens. Gezamenlijk kozen zij uit het recordaantal van dertig inzendingen de vier nominaties. Naast Xenomorf van Jens Meijen, werden Momentums laadklep van Jérôme Gommers, De grom uit de hond halen van Iduna Paalman, en Gasthuis van Laurine Verweijen geselecteerd.

Jens Meijen (1996) is journalist, recensent en columnist bij Humo en De Morgen, redacteur bij Greenpeace Belgium en lid van de kernredactie van literair tijdschrift DW B. Hij publiceerde al in De Revisor, deFusie, Deus Ex Machina en Hard//hoofd en was de eerste Jonge Dichter des Vaderlands van België.

Jens Meijen en cover Jens Meijen. foto: © Catherine Lemblé.

Meer informatie: