agenda

C. Buddingh’ Online LeesClub

Online leesclub: Momentums laadklep

4 juni 2020

In aanloop naar de uitreiking van de C. Buddingh’-prijs organiseert Poetry International de C. Buddingh’ Online LeesClub. Onder leiding van dichter en schrijfdocent Peter Swanborn worden daar de genomineerde poëziedebuten besproken. Op 4 juni: Momentums laadklep van Jérôme Gommers.

Let op! De eerste serie leesclubs is volgeboekt. Bij voldoende animo wordt een tweede groep (max. 10 deelnemers) op andere data gestart. De kosten bedragen 75 euro voor de serie. Interesse? Mail naar reserveren@poetry.nl.

“Zo’n rijpe bundel kan toch geen debuut zijn? Jérôme Gommers schrijft met gevoel voor humor in een volstrekt unieke, eigen taal en stijl. De bundel zit goed in elkaar en je kunt hem eindeloos lezen en herlezen, want er is steeds iets nieuws te ontdekken. De gedichten waarin klank een belangrijke rol speelt, hebben haast een bedwelmende uitwerking op de lezer. Een debuut waarin de taal lijkt te zingen.”

Aldus de jury van de C. Buddingh’-prijs, die dit jaar bestaat uit Ernestine Comvalius, Lies Van Gasse en Dieuwertje Mertens. Gezamenlijk kozen zij uit het recordaantal van dertig inzendingen de vier nominaties. Naast Momentums laadklep van Jérôme Gommers werden Xenomorf van Jens Meijen, De grom uit de hond halen van Iduna Paalman, en Gasthuis van Laurine Verweijen geselecteerd.

Jérôme Gommers (1961) publiceerde gedichten, essays en proza in verschillende tijdschriften, waaronder De Revisor. Daarnaast is hij actief in het slamcircuit, waar hij opviel door zijn ingetogen voordracht en meerdere prijzen won.

Gommers en cover Jérôme Gommers. Foto: © Reinoud Leenen.

Meer informatie: