agenda

Schwob i.s.m. Boekhandel van der Velde

Leesclub: Trein naar Pakistan

21 juni 2020

Boekhandel Van der Velde (Sneek) organiseert in samenwerking met Schwob op zondag 21 juni een leesclub over Trein naar Pakistan van de Indiaase schrijver Khushwant Singh en vertaler Ankie Blommesteijn. De leesclub wordt gemodereerd door schrijver en interviewer Alexander Reeuwijk.

Het is de broeierige zomer van 1947. In het plattelandsdorpje Mano Majra leven moslims, sikhs en hindoes vredig naast elkaar. Dan arriveert een trein, gevuld met de lichamen van duizenden vluchtelingen. De burgeroorlog rondom de stichting van India en Pakistan is begonnen.

Trein naar Pakistan (uitgeverij Hollands Diep) vertelt het diepmenselijke verhaal over een eeuwenoude dorpsgemeenschap die binnen enkele dagen uit elkaar wordt gescheurd. Te midden van de chaos proberen een jonge sikh en een moslima hun liefde te bezegelen.

Khushwant Singh (1915-2014) was een Indiaas schrijver, journalist, advocaat en parlementariƫr. Zijn debuut Trein naar Pakistan (1956) werd verfilmd en behoort tot de belangrijkste romans uit de Indiase literatuur. Enkele andere romans van zijn hand zijn Delhi: a Novel (1990) en The Company of Women (1999).

Meer informatie