agenda

Schwob i.s.m. Boekwinkel ‘t Pakhuys

Online leesclub: Circusnachten

8 juni 2020

Boekwinkel ‘t Pakhuys in Edam organiseert in samenwerking met Schwob een online leesclub over Circusnachten van de Britse schrijver Angela Carter en vertaler Leonoor Broeder. Deze roman is één van de vijf titels uit de huidige lente-actie van Schwob. De leesclub wordt gemodereerd door schrijver Alexander Reeuwijk.

In Circusnachten vertelt trapeze-artieste Fere haar levensverhaal aan journalist Jack Walser. Hoe zij gevonden werd door de hoer Lizzie en opgroeide in een bordeel, hoe haar vleugels groeiden en zij leerde vliegen. Hoe zij de lieveling werd van het publiek in heel Europa, en hoe prinsen en grote kunstenaars haar het hof maakten. Jack raakt zo gefascineerd door Fere en haar bizarre wereld dat hij met het circus meetrekt van Londen naar het legendarische St. Petersburg, Tokio en Amerika en ondertussen de meest fantastische avonturen beleeft.

Angela Carter (1940-1992) was een Britse schrijfster en journaliste, die bekend is geworden met haar post-feministische magisch-realistische fictie. Ze schreef negen romans, waarvan Circusnachten de bekendste is. Daarnaast schreef ze korte verhalen, non-fictie, hoorspelen en het scenario voor de verfilming van haar roman The Bloody Chamber, waaruit de film The company of wolves van Neil Jordan ontstond. Haar werk werd meerdere malen bekroond.

‘t Pakhuys organiseert regelmatig leesclubs rondom Schwob-titels; zo is in maart Wittgensteins minnares van David Markson besproken onder leiding van José Ferdinandus.

Meer informatie