agenda

New Dutch Writing

Interview met Charlotte Van den Broeck en David Colmer

27 mei 2020

In het kader van de campagne New Dutch Writing organiseert het Nederlands Letterenfonds samen met het National Centre for Writing en Flanders Literature een drietal online gesprekken met recent in het Engels vertaalde schrijvers en hun vertalers. Op woensdagavond 27 mei, om 20:00 uur, interviewt dichter, toneelschrijver en vertaler Sasha Dugdale vertaler David Colmer en Charlotte Van den Broeck over haar poëzie.

Charlotte Van den Broeck (1991) debuteerde in 2015 met de bundel Kameleon, die twee jaar later werd opgevolgd door Nachtroer (De Arbeiderspers). Deze twee bundels zijn voor de Engelse uitgave Chameleon Nachtroer samengebracht en vertaald door David Colmer (Bloodaxe Books).

Dichter en schrijver Charlotte Van den Broeck (1991) wordt wel één van de meest innovatieve en vernieuwende stemmen in de Europese poëzie wordt genoemd. Haar werk is onder meer genomineerd voor de VSB Poëzieprijs en de Ida Gerhard Poëzieprijs. In 2016 opende ze samen met Arnon Grunberg het Nederlands-Vlaamse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse. Haar werk is vertaald in het Duits, Spaans, Frans, Servisch en Arabisch. Vorig jaar verscheen haar prozadebuut Waagstukken, dertien teksten over tragische architecten.

David Colmer is een Australische schrijver en vertaler, die voor zijn vertalingen van Nederlandse literatuur verschillende prijzen heeft gewonnen, waaronder de Independent Foreign Fiction Prize en de IMPAC Dublin Literary Award (beide met schrijver Gerbrand Bakker). Naast fictie vertaalt hij ook poëzie en kinderboeken. In 2013 won hij de Vondel Translation Prize voor zijn vertaling The Misfortunates (De helaasheid der dingen) van Dimitri Verhulst.

Het optreden van Charlotte Van den Broeck en David Colmer wordt ondersteund door Literatuur Vlaanderen.

Links: Charlotte Van den Broeck. Rechts: David Colmer.

Meer informatie

Aanmelden: stuur een email naar newdutchwriting2020@gmail.com. Op de dag van het evenement krijgt u een reminder toegestuurd, waarna uw e-mailgegevens zullen worden verwijderd.

Voor meer informatie over de New Dutch Writing campagne: neem contact op met Lucette Chatelain.

Links