agenda

BorderKitchen online: Paolo Giordano

13 mei 2020

Op woensdagavond 13 mei is de Italiaanse schrijver Paolo Giordano te gast in de online editie van BorderKitchen. Sander Pleij interviewt hem over zijn essay In tijden van besmetting, over het virus dat ons allen in zijn greep houdt. Het interview is in het Engels, en is vanaf 20:00 live te volgen via Zoom en YouTube. Na afloop van het interview is het mogelijk om vragen aan Giordano te stellen.

Paolo Giordano (Turijn, 1982) is natuurkundige en schrijver. Zijn debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen is in meer dan 40 talen vertaald en er zijn meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Daarna volgden (wederom in vertaling van Mieke Geuzebroek en Pietha de Voogd) de romans Het menselijk lichaam , Het zwart en het zilver en De hemel verslinden, waarvan de eerste en de laatste werden genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2014 resp. 2019.

Het essay In tijden van besmetting ontstond vanuit het artikel ‘The Mathematics of Contagion’ dat Giordano eerder dit jaar in een van de grootste kranten van Italië publiceerde, en dat meer dan 4 miljoen keer werd gedeeld. De pandemie, zo betoogt Giordano, maakt ondubbelzinnig duidelijk hoezeer onze wereld geglobaliseerd is; dat dwingt ons om de wereldbevolking als één grote samenleving te zien.

Crossing Border is door het Nederlands Letterenfonds ondersteund vanuit de meerjarige regeling voor literaire festivals.

Meer informatie