agenda

Online gesprek

Alfred Birney bij Boek & Meester

25 mei 2020

Op maandag 25 mei presenteert Boek & Meester in samenwerking met debatcentrum Arminius een online gesprek met Alfred Birney. Hij vertelt over zijn nieuwe roman In de wacht (De Geus).

Ernest van der Kwast gaat met Alfred Birney in gesprek over zijn schrijverschap, gezondheid, het koloniale verleden en familievervreemding. Het interview is vanuit eigen huis bij te wonen middels een online livestream. U kunt uw ticket kopen in de online ticketshop van Boek & Meester.

Alfred Birney is auteur van een groot oeuvre romans, novellen en essays waarin zijn familiegeschiedenis een centrale rol inneemt. In 2016 verscheen De tolk van Java, een ‘meesterlijke roman’ (de Volkskrant) die werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de HenriĆ«tte Roland Holst-prijs. Inmiddels zijn er ruim 120.000 exemplaren verkocht. De roman verschijnt dit jaar in Engelse vertaling door David Doherty bij Head of Zeus, en in Italiaanse vertaling door David Santoro bij Mondadori. De vertaalrechten zijn ook verkocht aan de in Jakarta gevestigde uitgeverij Gramedia Pustaka Utama.

Onlangs verscheen bij uitgeverij De Geus Birney’s nieuwe roman In de wacht, waarin de hoofdpersoon uit De tolk van Java vanaf zijn ziekenhuisbed de multiculturele samenleving becommentarieert. Dat doet hij wars van politieke correctheid, en hij spaart zichzelf daar allerminst bij.

Boek & Meester is binnen de regeling incidentele literaire manifestaties en projecten ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Meer informatie