agenda

Schwob-klassieker

Online leesclub: Wittgensteins minnares

27 april 2020

Op maandagavond 27 april organiseert boekhandel ‘t Pakhuys (Edam) in samenwerking met Schwob een online leesclub over Wittgensteins minnares van David Markson onder leiding van schrijver en interviewer Alexander Reeuwijk. Deelname is gratis, wel graag vooraf even per mail aanmelden.

Wittgensteins minnares (uitgeverij Van Oorschot) is een van de vijf titels in de Schwob-lenteactie. De uiterst gestileerde en vervreemdende roman is een eindtijdsfantasie en experimenteel literair werk in één. Na verschijnen eind jaren tachtig bereikte het de status van cultboek. Nu is de roman, met een beurs van het Letterenfonds, in het Nederlands vertaald door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes. Lieke Marsman schreef voor deze uitgave een nawoord:

‘Ik kan me de eerste keer dat ik Wittgensteins minnares opensloeg nog goed herinneren. “In het begin liet ik soms boodschappen achter op straat.” Dat is gedurfd, dacht ik, te beginnen op de wijze van het boek Genesis.’

Aanmelden voor de online Schwob-leesclub over Wittgensteins minnares kan per mail via de organiserende boekhandel ‘t Pakhuys in Edam: info@pakhuysboeken.nl.

Schwob is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en selecteert elk jaar in samenwerking met de deelnemende boekhandels en uitgeverijen een twintigtal herontdekkingen, recent vertaalde klassiekers uit de wereldliteratuur.

Meer informatie