agenda

BorderKitchen online: Judith Schalansky

22 april 2020

Op woensdagavond 22 april is de Duitse schrijfster Judith Schalansky te gast in de online editie van Border Kitchen. Karolien Berkvens interviewt haar over haar nieuwste boek Inventaris van enkele verliezen (vertaling Goverdien Hauth-Grubben). Het interview is in het Duits, en is om 20:00 live te volgen via Zoom en YouTube. Na afloop van het interview is het mogelijk om vragen aan Schalansky te stellen.

Judith Schalansky (1980, Greifswald) schrijft en ontwerpt boeken. Naar aanleiding van De lessen van mevrouw Lohmark, de eerste Nederlandse vertaling van haar werk, werd ze geïnterviewd door Adriaan van Dis bij DWDD; daarmee stond haar naam in Nederland in één klap op de kaart. Haar werk is onder meer bekroond met de German Book Prize 2011.

In Inventaris van enkele verliezen (Meridiaan uitgevers) schrijft Judith Schalansky over twaalf welhaast vergeten fenomenen, dingen en mensen, zoals de Grande Dame van de stomme film Greta Garbo, en het manicheïsme, een religieuze stroming waarvan vrijwel alle geschriften zijn vernietigd. Ze ontwierp het boek ook zelf, waardoor vorm en inhoud naadloos op elkaar aansluiten.

Meer informatie