agenda

Wanderlust-programma

Nhung Dam in New Orleans

1-11 maart 2020

Van 1 tot 31 maart verblijft schrijver, theatermaker en actrice Nhung Dam in de residentie van Deltaworkers in New Orleans. Hier zal ze zich onderdompelen in de verhalen van de Vietnamese gemeenschap, als basis voor haar nieuwe boek.

Deze residentie is voortijdig afgebroken vanwege de uitbraak van de corona epidemie.

New Orleans: The Big Easy, de parel in een moeras, de bakermat van gospel en jazz, met een bewogen geschiedenis en een rijk cultureel leven. Het is een trekpleiser voor veel kunstenaars, muzikanten en filmmakers. In deze stad staat de residentie van Deltaworkers, waar Nhung Dam voor één maand verblijft.

New Orleans is vol met mensen die er niet vandaan komen, wiens familiegeschiedenis er ook een van migratie is. Zo vluchtten halverwege de jaren zeventig vele Vietnamezen naar Noord-Amerika om het communistisch regime te ontlopen. Inmiddels kent de stad een van de grootste Vietnamese gemeenschappen in de VS. Vanuit haar Vietnamese achtergrond en familiegeschiedenis van ontheemding en migratie, zal Nhung Dam aansluiting proberen te vinden met onder meer deze Vietnamese gemeenschap, als voorbereiding op haar nieuwe boek.

NhungDam

foto: Stephan Vanfleteren

Nhung Dam (Groningen, 1984) werkt als theatermaker, actrice en schrijver. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. In april 2017 verscheen haar debuutroman Duizend vaders bij uitgeverij De Bezige Bij. Voor het schrijven van haar tweede boek ontving ze een beurs van het Nederlands Letterenfonds.

Over Deltaworkers

Deltaworkers is een kunstenaarsresidentie in New Orleans. In samenwerking met deze organisatie biedt het Letterenfonds schrijvers de mogelijkheid om twee maanden in New Orleans te verblijven en onderzoek te doen. De residentie in New Orleans valt onder Wanderlust, het Letterenfonds-programma voor talentontwikkeling in internationale context.

Eerder verbleven Simon(e) van Saarloos, Dean Bowen, Alma Mathijsen, Elfie Tromp en Jan van Tienen in de residentie in New Orleans.

Meer informatie