agenda

Roanne van Voorst in Indonesië

14-19 maart 2020

Van 14 tot 19 maart is Roanne van Voorst in Indonesië voor de vertaling van De beste plek ter wereld. Ter promotie van het werk zal ze in Jakarta, Yogyakarta en Surabaya spreken over haar boek.

‘Ga je mee?’ roept de jongen boven het lawaai van de busmotor uit. ‘Naar de beste plek van Indonesië. Nee, ter wereld! Alles wat je maar wilt, is daar te doen. En alles wat je wilt hebben, is daar te krijgen.’ Roanne van Voorst besluit de jongen te volgen, en komt terecht in één van de armste sloppenwijken van Jakarta. Ze blijft er meer dan een jaar, en schrijft het boek De beste plek ter wereld over haar ervaringen.

Dat boek werd vertaald in het Indonesisch door Martha Dwi Susilowati als Tempat Terbaik di Dunia en verscheen in 2018 bij Marjin Kiri. Inmiddels beleeft de vertaling zijn derde druk. Ter promotie van het werk zal Roanne van Voorst in drie verschillende steden spreken over haar boek: in Jakarta, in Yogyakarta, en in Surabaya.

Roanne van Voorst (1983) is onderzoeker, schrijver, journalist, podcast-maker en (Tedx-)spreker. Als ‘antropoloog van de toekomst’ richt haar onderzoek zich op wat een duurzame, haalbare en wenselijke toekomst van onze wereld zou kunnen zijn. Voor haar onderzoeken leefde ze onder meer lange tijd tussen de Inuit-jagers op Groenland, betrok een jaar een huisje in een van de armste sloppenwijken van Indonesië en begaf zich onder bergbeklimmers en andere high-risk sporters. Haar meest recente werk, Ooit aten we dieren, verscheen in juni 2019 bij Podium.

Voor de promotiereis van Roanne van Voorst is een bijdrage in de reiskosten verstrekt via de regeling Reiskosten Buitenland.

covers

Links