agenda

De evenementen in Halle zijn geannuleerd

Halle am Meer

12 maart 2020

http://literaturhaus-halle.de/events/halle-am-meer-neue-niederlaendische-literatur/

Het Nederlands Letterenfonds had voor de Leipziger Buchmesse (12-15 maart) een grootschalige presentatie van Nederlandse literatuur georganiseerd met ruim twintig optredens door twaalf schrijvers, van wie recent een eerste Duitse vertaling van hun werk is verschenen. Nu de Leipziger Buchmesse en het festival Leipzig liest in de stad zelf, zijn geannuleerd om het risico van verspreiding van het corona virus in te dammen, is een kleiner alternatief programma met enkele auteurs georganiseerd in Berlijn (op 10 maart) en in Halle (op 12 maart).

Op donderdagavond 12 maart gaan Sanne Blauw, Daan Heerma van Voss en Gerwin van der Werf in het Literaturhaus Halle onder leiding van moderator Katharina Borchardt in gesprek over hun werk. Annet Krause leest voor uit hun werk. De voertaal van de avond is Duits en Engels.

drie auteurs

Op deze avond wordt Der Anhalter (S. Fischer) gepresenteerd, de Duitse vertaling door Marlene Müller-Haas van de roman Een onbarmhartig pad van Gerwin van der Werf (1969). Tijdens een tocht door IJsland dreigt een geheimzinnige lifter het fragiele evenwicht binnen een reizend gezin te verstoren.

Daan Heerma van Voss (1986) gaat op deze avond in gesprek over zijn bezoek aan Auschwitz. Hij deed hiervan verslag in Een verlate reis, in het Duits vertaald door Gregor Seferens als Eine verspätete Reise (Büchergilde Gutenberg).

En in deze tijden van fake news geeft econometrist en journalist Sanne Blauw (1986) in Het bestverkochte boek ooit, door Birgit Erdmann en Ira Wilhelm in het Duits vertaald als Der größte Bestseller aller Zeiten (mit diesem Titel). Wie Zahlen uns in die Irre führen (DVA) nuttige tips over hoe wij onze interpretatie van de wereld kunnen terugveroveren op de talloze cijfers die ons omringen.

Reserveren

De entree voor deze avond bedraagt € 8,- / € 5,- Reserveren kan via het Literaturhaus Halle

Fotos: (c) Fjodor Buis (Van der Werf) / Sander Troelstra (Van Voss) / Lise Straatsma (Blauw)