agenda

Optredens Sanne Blauw en Pieter Waterdrinker

Zwischenstopp Berlin

10 maart 2020

https://www.matthes-seitz-berlin.de/termin/buchpraesentation-pieter-waterdrinkers-tschaikowskistrasse-40.html

Het Nederlands Letterenfonds had voor de Leipziger Buchmesse (12-15 maart) een grootschalige presentatie van Nederlandse literatuur georganiseerd met ruim twintig optredens door twaalf schrijvers, van wie recent een eerste Duitse vertaling van hun werk is verschenen. Nu de Leipziger Buchmesse en het festival Leipzig liest in de stad zelf, zijn geannuleerd om het risico van verspreiding van het corona virus in te dammen, is een kleiner alternatief programma met enkele auteurs georganiseerd in Berlijn (op 10 maart) en in Halle (op 12 maart).

Op dinsdag 10 maart ontvangt de Nederlandse ambassade in Berlijn schrijvers Sanne Blauw en Pieter Waterdrinker. Publiek is van harte welkom bij deze avond. Reserveren is noodzakelijk, ook dient u uw paspoort mee te nemen.

Sanne Blauw en Pieter Waterdrinker Sanne Blauw © Willeke Michiels / Pieter Waterdrinker © Julia Klotchkova

En in deze tijden van fake news geeft econometrist en journalist Sanne Blauw (1986) in Het bestverkochte boek ooit, door Birgit Erdmann en Ira Wilhelm in het Duits vertaald als Der größte Bestseller aller Zeiten (mit diesem Titel). Wie Zahlen uns in die Irre führen (DVA) nuttige tips over hoe wij onze interpretatie van de wereld kunnen terugveroveren op de talloze cijfers die ons omringen.

Ruslandcorrespondent Pieter Waterdrinker (1961) vermengt in Tsjaikovskistraat 40, door Ulrich Faure in het Duits vertaald als Tschaikowskistraße 40 (Matthes & Seitz), de geschiedenis van Rusland, zijn tweede vaderland, met persoonlijke ervaringen en autobiografische anekdotes, wat resulteert in een kleurrijke vorm van maatschappijkritiek.

Reserveren

Beide auteurs worden op dinsdagavond 10 maart geïnterviewd door Shelley Kupferberg. Ook zullen zij voorlezen uit hun werk. Als voertaal wordt zowel Engels als Duits gebruikt. Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 in de Nederlandse ambassade (Niederlandische Botschaft), Klosterstraße 50, 10179 Berlijn. Reserveren is verplicht, u kunt dit doen door een mail te sturen aan bln-pcz@minbuza.nl. Bovendien dient u bij de entree uw paspoort te tonen.

Meer informatie