agenda

Inge Schilperoord in Rome

19-22 februari 2020

Van 19 tot 22 februari neemt Inge Schilperoord in Rome deel aan de jaarlijkse conferentie van het MediterraNed platform, een samenwerkingsverband van de Mediterraanse universiteiten waar Nederlands een integraal deel van het curriculum is. Schilperoord zal er samen met de Vlaamse regisseur Patrice Toye in gesprek gaan Muidhond, de roman en de film, en het aandeel van vrouwen in hedendaagse Nederlandstalige literatuur en film. De MediterraNed conferentie staat in het teken van de Nederlandse cultuur, taal en literatuur vanuit een genderperspectief.

Naast hun deelname aan de conferentie, zullen Toye en Schilperoord ook optredens verzorgen rondom Muidhond bij verschillende culturele instellingen, boekwinkels, en de Nederlandse en Belgische ambassades in Italiƫ.

Inge Schilperoord debuteerde in 2015 met Muidhond, over het leven van een man met pedofiele neigingen die het verleden wil vergeten en zich stellig voorneemt een ander, beter mens te worden. De roman werd meer dan 25.000 keer verkocht, en is vertaald in het het Frans, Engels, Italiaans, Catelaans, Turks, Noors, en Spaans. De Italiaanse vertaling werd verzorgd door Stefano Musilli voor uitgeverij Fazi.

Patrice Toye verfilmde Muidhond. Ze won daarmee eind oktober 2019 de North Sea Port publieksprijs op het Film Fest Gent. De film draait sinds eind januari 2020 in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.

Voor de promotiereis van Schilperoord is een bijdrage in de reiskosten verstrekt via de regeling Reiskosten Buitenland.

Links

Muidhond