agenda

Jan Baeke en Charlotte Van den Broeck

Stanza International Poetry Festival

5-6 maart 2020

Stanza is een van de grootste internationale po√ęziefestivals, het vindt ieder jaar plaats in Schotland. In het kader van de New Dutch Writing campagne staan begin maart twee Nederlandstalige dichters op het podium bij Stanza.

Jan Baeke is dichter, vertaler, redacteur en curator. Voor zijn laatste bundel, Seizoensroddel, ontving hij de Jan Campert Prijs. Op Stanza treedt hij op met Hanan Issa, die net als hij de grenzen onderzoekt waarbinnen wij onze identiteit begrijpen.

Foto Jan Baeke: Keke Keukelaar. Foto Van den Broeck: Koen Broos

Charlotte Van den Broeck is een jonge Vlaamse dichter. Haar werk is vertaald in vele talen en bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Herman de Coninck Debuutprijs en de Paul Snoek Prijs. Op het festival treedt ze samen met Alec Finlay op, een kunstenaar die in verschillende media onderzoekt hoe culturen zich verhouden tot het landschap.

New Dutch Writing

Onder de noemer New Dutch Writing wordt de Nederlandse literatuur gepresenteerd op meer dan 70 literaire festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Met deze campagne wil het Nederlands Letterenfonds een nieuwe generatie Nederlandse auteurs introduceren in het Engelse taalgebied. De campagne startte najaar 2019 en loopt door in 2020.

Links