agenda

Annet Schaap, Edward van de Vendel, Gert Jan Pos en Joren Joshua

Imagine Children’s Festival

18-19 februari 2020

Het Imagine Children’s Festival is het grootste festival in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk. In het kader van de campagne New Dutch Writing nemen drie Nederlandse makers deel aan het programma: Annet Schaap, Edward van de Vendel, Gert Jan Pos en Joren Joshua.

Edward van de Vendel combineert een voorlezen en tekenen op het festival. Hij leest uit het veelbekroonde Super Guppy, waarin de gedichten gaan over herkenbare situaties uit het dagelijks leven. Dan zal hij, samen met illustrator Floor de Goede, sámen met de kinderen tekeningen maken: hij begint met een tekening, zij maken het af. Maar ook omgekeerd: hij maakt van de eerste schetsen van de kindertekeningen prachtige illustraties.

Annet Schaap, bekend als illustrator van de werken van onder meer Francine Oomen, Jacques Vriens en Janneke Schotveld, publiceerde in 2017 haar eerste jeugdroman, Lampje. Het debuut was een enorm succes, dat vele belangrijke prijzen voor kinderliteratuur binnensleepte. Lampje werd in meer dan tien talen vertaald, waaronder het Engels. Op het Imagine Children’s Festival leest Annet Schaap voor, en nodigt ze haar publiek uit om op basis van haar vertaal zelf illustraties te maken.

Voormalig stripintendant Gert Jan Pos en illustrator Joren Joshua (bekroond met de Zilveren Penseel 2019 voor Zeb) dagen het jonge publiek uit om hun helden opnieuw te verbeelden. Hoe zien zij Pipi Langkous, Alice in Wonderland, of Doornroosje voor zich? In de workshop ontwerpen de kinderen de covers van hun favoriete kinderboeken.

Imagine Children’s Festival

Het Imagine Children’s Festival biedt een grote verscheidenheid aan internationale optredens, muziek, literatuur, creativiteit, feesten, participatieprojecten en plezier aan kinderen van 0 tot 11 jaar en hun ouders. Het festival is gericht op het samen beleven van kunst en cultuur.

New Dutch Writing

Onder de noemer New Dutch Writing wordt de Nederlandse literatuur gepresenteerd op meer dan 70 literaire festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Met deze campagne wil het Nederlands Letterenfonds een nieuwe generatie Nederlandse auteurs introduceren in het Engelse taalgebied. De campagne startte najaar 2019 en loopt door in 2020.

Links