nieuws

Afscheid en nieuwe collega

19 februari 2020

Na ruim 23 jaar bij het Letterenfonds geeft Bas Pauw een nieuwe wending aan zijn carrière. Vanaf 1 maart is hij gedetacheerd bij het Fonds Podiumkunsten in Den Haag. Zijn takenpakket bij het Letterenfonds zal grotendeels worden overgenomen door collega Lucette Châtelain. Sinds januari versterkt Juul Klein Wolterink het communicatieteam van het Letterenfonds.

Bas Pauw was bij het Letterenfonds onder veel meer als zakelijk leider verantwoordelijk voor het succesvolle Nederlands-Vlaamse gastlandprogramma op de Frankfurter Buchmesse 2016. Recentelijk organiseerde hij voor het Letterenfonds grootschalige campagnes rond Nederlandse literatuur in Frankrijk (Les Phares du Nord, 2018-2019) en in Groot-Brittannië (New Dutch Writing, 2019-2020). Collega Lucette Châtelain was al nauw betrokken bij Les Phares du Nord en zal nu ook de coördinatie van de campagne New Dutch Writing, die najaar 2019 een voortvarende start kende, overnemen.

In zijn functie bij het Fonds Podiumkunsten zal Bas Pauw zich met ingang van maart 2020 gaan inzetten voor de meerjarige subsidieregeling en voor de promotie van Nederlandse muziek, theater en dans in het buitenland. Samen met collega Victor Schiferli en Ilonka Reintjens zal hij nog aanwezig zijn op de Leipziger Buchmesse, waar het Letterenfonds van 12 tot 15 maart een omvangrijk programma met elf Nederlandse auteurs presenteert, onder de titel ‘Leipzig am Meer’.

portret Bas & Lucette & Juul Vlnr: Bas Pauw, Lucette Châtelain en Juul Klein Wolterink

Sinds januari versterkt Juul Klein Wolterink het communicatieteam van het Letterenfonds. Ze houdt zich primair bezig met het actualiseren van de website en social media. Juul Klein Wolterink studeerde Nederlands (BA) in Leiden en rondt naast haar werk de onderzoeksmaster Literary Studies aan de Universiteit Leiden af. Eerder liep ze onder meer stage bij de Nederlandse Ambassade in België, en in 2016 bij de afdeling Buitenland bij het Nederlands Letterenfonds.

Zij volgt Laurie Hasselt op die na anderhalf jaar afscheid nam van het fonds.