agenda

Amsterdam en Leeuwarden

Stap op de rode loper!

18 november 2019 - 10 februari 2020

Stap op de Rode Loper! vindt dit schooljaar niet alleen plaats in Eindhoven en Groningen, maar ook in Leeuwarden (20 april) en Amsterdam (10 februari). Het jaarlijkse taal- en leesproject laat VMBO-leerlingen kennismaken met literatuur en met andere kunstdisciplines.

Vanwege de noodzakelijke coronamaatregelen wordt Stap op de Rode Loper! in Leeuwarden verplaatst naar een latere datum; meer informatie volgt op de website van Stap op de Rode Loper!

De leerlingen krijgen de kans om schrijvers te ontmoeten, workshops te volgen over po√ęzie, rap, en striptekenen, ze bezoeken voorstellingen over verfilmde boeken en genieten van meeslepende verhalen. Dat is niet alleen ontzettend leuk, hun taalvaardigheid wordt enorm gestimuleerd. Studies tonen aan dat wie fictie leest, zich beter kan inleven in onbekende situaties, en meer open staat voor nieuwe ervaringen. Ook zelfvertrouwen en communicatieve vaardigheden nemen toe door te lezen.

Na een voorbereiding op school nemen de leerlingen deel aan de activiteiten op bijzondere locaties, zoals musea, bibliotheken, en theaters. Ook is er een vervolgtraject ontwikkeld, waarmee docenten kunnen voortbouwen op het evenement.

Stap op de Rode Loper! is een project van de stichting Samenleving & Kunst Amsterdam, en werd onlangs genomineerd voor de internationale IBBY-Asahi Reading Promotion Award 2020. Stap op de Rode Loper! vindt plaats in Eindhoven (18 november 2019), Groningen (13 januari 2020), Amsterdam (10 februari) en Leeuwarden (20 april).

Het project werd ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).

Kijk op de website van Stap op de rode loper! voor meer informatie.