agenda

Rotterdam

Sandro Veronesi bij Boek & Meester

28 februari 2020

Op vrijdagavond 28 februari is de Italiaanse schrijver Sandro Veronesi te gast in WORM in Rotterdam bij de eerste Boek & Meester van 2020. Ernest van der Kwast gaat met hem in gesprek over zijn boeken en zijn schrijverschap, over Italië, en over de pen als wapen.

Veronesi won voor zijn (verfilmde) roman Kalme chaos de prestigieuze Premio Strega. Voor het vervolg Zeldzame aarden ontvingen Veronesi en zijn vertaler Rob Gerritsen de Europese Literatuurprijs 2016. Vorig jaar verscheen het pamflet Blaffende honden, waarin de auteur ten strijde trekt tegen het inhumane havens-dichtbeleid van vice-premier Matteo Salvini, ‘die man die de zee niet kent’.

Eind februari verschijnt de nieuwe grote roman van Sandro Veronesi. De kolibrie is een prachtige vertelling over de hartenklop van het bestaan. Hoofdpersonage Marco Carrera heeft een leven van verlies en pijn, maar toch valt hij niet. Zijn hectische bewegingen stellen hem in staat om te overleven. Eigenlijk is Marco een kolibrie, een van de kleinste vogels ter wereld, in staat om schijnbaar bewegingsloos in de lucht te hangen.

De avond begint om 20.00, de voertaal is Engels.

Boek & Meester is binnen de regeling incidentele literaire manifestaties en projecten ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Links

Sandro Veronesi Foto: Steve Bisgrove / Rex Features