agenda

Internationaal Literatuurfestival Den Haag

Winternachten

15-19 januari

Van 15 tot en met 19 januari 2020 viert het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag zijn vijfentwintigjarig jubileum met een extra groot programma op veel locaties verspreid over heel Den Haag. Ruim honderd schrijvers, dichters, performers en musici uit binnen- en buitenland treden op en spreken onder meer over vrijheid en dekolonisatie in literatuur en kunst.

In deze editie besteedt het festival ook veel aandacht aan de banden van Nederland met Indonesiƫ, Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika. Hoe vrij is onze geest, wat betekent die vrijheid en zijn we werkelijk vrij of gevangen in de kaders van onze cultuur, maatschappij en geschiedenis? Auteurs uit binnen- en buitenland die daarover schrijven krijgen op Winternachten het podium.

Het festival wordt geopend op 15 januari in Theater aan het Spui met voordrachten van in opdracht geschreven proza en poƫzie, door onder meer Goenawan Mohamad, Adriaan van Dis, Antjie Krog, Nelleke Noordervliet, Reggie Baay en Cynthia McLeod. In de daaropvolgende dagen zijn er optredens van Akwasi, Mylo Freeman en Vamba Sherif, Alfred Birney, Ellen Deckwitz, Antoine de Kom en vele anderen.

Meer informatie