agenda

De Tekstsmederij presenteert Julia Akkermans en Mohamed Aadroun

3 december 2019

Tijdens De Tekstsmederij presenteert op dinsdag 3 december brengen schrijvers Mohamed Aadroun en Julia Akkermans niet eerder geschreven verhalen, kersverse toneelteksten in Theater Bellevue. De scènes worden gelezen door onder meer Simon Heijmans, Niek van der Horst, Jouman Fattal, Anne Chris Schulting en Tarikh Janssen. De avond wordt gepresenteerd door Yahmani Blackman, tafelgast is Nathan Vecht.

Julia Akkermans is actrice (Gouden Kalf 2019) en waagt zich nu bij de Tekstsmederij aan het ontwikkelen van haar toneelschrijven. Haar tekst is geïnspireerd door de briefwisseling tussen filosoof René Descartes en prinses Elisabeth van de Palts. "Met deze tekst wil ik, naast het vormgeven van de brieven tussen Descartes en Elisabeth, dus als het ware ook een brief terugschrijven, van ons, wij mensen uit de 21e eeuw, gericht aan Descartes en zijn allesbepalende rationalisme."

Mohamed Aadroun is mede-oprichter van het Andalusisch Orkest en schreef al meerdere muziektheaterstukken. Hij liet zich inspireren door Albert Camus' beroemde roman De vreemdeling. “De hoofdrolspeler vermoordt iemand, maar lijkt om hele andere redenen veroordeeld te worden. Zijn onverschilligheid ten aanzien van het leven kon men gewoonweg niet accepteren. Soms denk ik dat te zien in het dagelijks leven. Dat gegeven intrigeerde en inspireerde mij voor de spiraal waarin mijn protagonist in terecht komt.”

Meer informatie